LÖKD OLDALBA, HOGY JOBBAN LEGYEN.

De ne minden áron. Nem mindenkinek jó ez az oldalbalökés. Nem jó bármikor.

ODÁIG EL KELL JUTNI, hogy be tudja fogadni a lökésedet.

Ne is hajítsd el őt. Ő nem egy hibás szoftverrel megáldott valami.

Egy EMBER, aki éppen mélyhullámban van.

De VAN. Ezt soha ne hagyd figyelmen kívül: VAN. ÉL.

Lehet, hogy azt gondolod, így most neked nem tesz jót. Ugye szokták mondani, hogy a negatív embereket kerüld…

Kérdés: Te hogyan teszel neki jót? 

Tudod-e igazán, hogy vele mi történik? Készen áll-e arra, hogy oldalba lökje valaki? Akarja-e? Vagy “csak” saját magadat szeretnéd jobban érezni, azáltal, hogy ő legyen jobban?

Ha lehet, ne sürgesd őt. Nem fog tudni gyorsabban kijönni és nem fogja tudni hamarabb jól érezni magát, mint amikor ő erre kész.

A Te tempód nem azonos az ő tempójával.

Mit tegyünk tehát? Hagyjuk el őt, ne foglalkozzunk vele, tartsuk be a “vedd magad körbe pozitív emberekkel, és kerüld a negatívakat” szabályt?

Hogyan tovább?

A férjem tudná ezt jól leírni, elmondani. Amikor én voltam pokoli mélyen, akkor Ő nem bombázott okos mondásokkal, bölcsességekkel, nem idézgetett senkitől. Nem lökött oldalba. Annyit tett, hogy ott volt mellettem, és jelezte, hogy amikor úgy érzem, hogy beszélnék, jönnék, akkor Ő ott van nekem, velem van. És közben végezte a munkáját, tette a dolgát, és kivárta, míg elindulok. Nem volt biztos, hogy kijövök, és azt sem lehetett tudni, mikor, de kivárta. Nagyon nehéz lehetett neki ebben az időben mellettem, velem lennie. És olyanokat mondtam neki, amiket hallani hihetetlenül próbára tette a kitartását. Nekem fáj, ahogy bánthatta őt az a sok mondat, amire nem is emlékszem, annyira “máshol” voltam…

Végigcsinálta velem, nem is tudom, honnan merítette ehhez az erőt és a bizodalmat.  Végtelenül hálás vagyok neki ezért. Nem tudott ennél többet tenni. És nem is lehet.

Az, hogy ki mennyire van rosszul, annak vannak fokozatai. Van, ahol még egyszerűbben lehet tenni, és van ahol már nagyon nehéz.

De ne felejtsük el: a legtöbbet magunk tehetünk magunkért, ha jobban akarunk lenni. Magunk indulunk el. Ehhez kaphatunk/adhatunk bátorítást, elfogadást, türelmet, szabad teret, hogy megélje a másik, amit meg “kell” élnie, és akkor lépjen, amikor ezt teljes mértékben ő (is) akarja.

Ha érintettnek érzed magad, vagy Te vagy a társa valakinek egy hasonló helyzetben, bátorítalak, hogy gyere. Lehet számodra is kiút.


VáLTáS Coaching. Az életedért. “További információt kérek!”

Látogasd meg és kedveld a VáLTóTÁRS facebook oldalát!

Komment

Your email address will not be published.