KÉRLEK NE BOMBÁZZ BÖLCSESSÉGEKKEL, IDÉZETEKKEL, OKOSSÁGOKKAL.

Nem mintha nem szeretném, nem tisztelném őket. Ahogy mondani szokták: tele van vele a padlás.  Egyetlen lehetőséged van reagálni: saját életed példájának a megosztása. Ez lehet, hogy nehéz lesz a számodra. Lehet, hogy könnyű.

De hidd el, tele vagyok bölcsebbnél bölcsebb idézetekkel, képekkel, könyvekkel, mesterekkel, tanítókkal – és a tapasztalatom az, hogy igazán ezek nem segítenek. Önmagában nem. Tehát, ha nekem ideírod ezeket, úgy önmagában, akkor törölni fogom. Nem vagyok rájuk kíváncsi. Nem érdekel, hogy XY mit mondott, és melyik könyvében találom meg.

RÁD vagyok kíváncsi. A saját szavaidra. A saját lelkedre. A saját életedre.

Ha végképp bele kell, hogy szőjed a hozzászólásodba valamelyik kedvenc vagy épp most olvasott vagy épp most eszedbe jutott bölcsességet, akkor kérlek, írd le hozzá azt is (vagy csak azt!), hogy Neked mikor miben változtatta meg az életedet az, amit olvastál és itt idézel.

Önmagában egy mások által megfogalmazott, mások tapasztalatait összesűrítő frappáns mondat mit sem ér, ha nem tesszük próbára, nem építjük be az életünkbe, és nem győződünk meg magunk annak valódiságáról, saját tapasztalat által.

Lehet, hogy nálunk pont nem működik, amit idézgetünk jobbra-balra. Amíg a saját tapasztalat nem jön létre, addig az egész csak üres okoskodás, és céltalan “lövöldözés”. Ha társulnak hozzá tettek és saját élmények, tapasztalatok, na azt megoszthatod.

Sőt, azért nagyon hálás is leszek. Előre is.


VáLTáS Coaching. Az életedért. “További információt kérek!”

Látogasd meg és kedveld a VáLTóTÁRS facebook oldalát!

Komment

Your email address will not be published.