AZ ELKÖTELEZETTSÉG, AMI BEINDÍTJA A KREATIVITÁST.

Közel 20 éve egy olyan programra jártam, ahova egy megegyezés szerinti öltözékben és frissen mosott hajjal lehetett csak menni.

Akkoriban egy könyvkiadó cégnél dolgoztam, ahol rendszeresen éjszakai műszakot is vállaltam, és ilyenkor egyszerűen nem volt időm, erőm a következő napra hajat mosni.

Az egyik ilyen alkalommal úgy gondoltam, hogy ugyan már, egyszer belefér, valahogy csak nem lesz ez probléma. Hisz nyomós és igaz érvem van rá: az éjszakai műszakos munkaidőm.

Fejemben előjöttek  a magyarázkodások, az egyik jobb volt, mint a másik. Már láttam magam előtt, ahogy legyintenek rá, és mondják, hogy “oké, semmi baj, érthető, most az egyszer elnézzük ezt Neked.”

Ment ez mindaddig, amíg bele nem néztem a tükörbe. Egyértelműen látszott, hogy ez a haj, ami a fejemen volt, ez nem frissen mosott, és egyébként is, elfogadtam ezt a szabályt. 

Ebben a lehetetlen helyzetben, amikor a munkámból adódóan se időm, se esélyem nem volt elmenni fodrászhoz egy hajmosásra, de még samponom és  hajszárítóm sem volt, valahogy meg kellett ezt oldanom. Fogalmam sem volt (ekkor még), hogy hogyan, de a döntés már megszületett.

Gyorsan leszaladtam még a boltba kajáért és közben megtetszett egy női magazin és megvettem. 

Az irodába visszaérve kinyitottam az újságot, hogy belenézzek kicsit, és a legnagyobb megdöbbenésemre mi volt benne? Egy hajsampon minta!

Á, ilyen nincs! – De bizony van.

Már csak azt kellett kitalálni, hogy a munkahelyemen, munkaidő alatt, fürdőszoba, hajszárító és törülköző nélkül, hogyan mossam meg a hajamat, mindezt egy elegáns öltözékben.

Oké, fürdőszoba az nincs. Viszont van egy konyha és egy mosogató!

A kollégáim csak néztek nagyokat és lelkesen drukkoltak nekem.

Végül a hajamat megmostam a konyhában a mosogatóban, és csurom vizes hajjal kijöttem a konyhából. 

Mindenki nevetett és az egyik kolléganőm egyszer csak odadobta nekem a téli nagy kendőjét, hogy töröljem meg abba a hajamat.

Egy órán belül a hajam teljesen megszáradt és így abszolút frissen mosott hajjal, időben és a megfelelő külsővel megérkeztem a programra.

Nekem volt a legfrissebben megmosva a hajam 🙂

Szóval, akkor mit is jelent itt az elkötelezettség?

  • amit kimondtam, ahhoz tartottam magam
  • bármi nehézség jött, akkor is álltam a szavam
  • a hogyan-t nem tudtam, de az jött magától

Az elkötelezettség tehát tágítja a lehetőségek körét, és beindítja a kreativitást.

Gyere és elhatározásaidban Neked is társad leszek. Veled is megtörténik.


VáLTáS Coaching. Az életedért. “További információt kérek!”

Látogasd meg és kedveld a VáLTóTÁRS facebook oldalát!

Komment

Your email address will not be published.