A BESZÉD A LELKE MINDEN(KI)NEK.

Egyik munkahelyemen egy nagyon kemény kezű, szigorú női cégvezetőnk volt, akitől mindenki rettegett. Olyan “belép a terembe és megáll a levegő” típus.

Ebben az időben szerettem volna angolul tanulni.

Találtam is egy nagyon jónak ígérkező intenzív 1 hónapos angol tanfolyamot, azonban ez a tanfolyam csak délelőtt, munkaidőben indult, heti 3×3 órában.

Ahhoz, hogy el tudjak erre menni, mindenképp a cégvezetőtől kellett engedélyt kapnom.

Nehezítette még picit a helyzetet, hogy a munkámhoz egyáltalán nem volt szükség angol nyelvtudásra, tehát ezzel nem érvelhettem.

Kollégáim le akartak róla beszélni: meg ne próbáljam, még ki is rúghatnak!  Számomra azonban nem volt kérdés, mindenképp el akartam menni erre a tanfolyamra.

Azt tudtam, hogy munkámat precízen, pontosan végzem. Ez talán lehet egy jó pont.

Időpontot kértem és a cégvezető fogadott. Nyíltan, határozottan és kellő tisztelettel elmondtam neki, amit akarok és felajánlottam, hogy elfogadom, ha erre az időszakra arányosan levon a fizetésemből.

A “kiabálás” elmaradt, sőt csillogó szemekkel támogatta az ötletemet.

A tanfolyam első hete után a cégvezető odajött hozzám és ezt mondta: látom, hogy a munkádat így is tökéletesen elvégzed, a fizetés megvonást visszavonom.

Ez a történet nekem akkoriban sikerélmény volt. Nem kommunikáltam mindig így, sőt messze elkerültem az ilyen helyzeteket. Ezt meg kellett tanulnom és be kellett gyakorolnom.

Egy megoldásra váró helyzetben a tiszta nyílt beszéd eszköz lehet akár a párkapcsolatodban, a hétköznapokban, vagy a munkahelyeden.

És egyébként saját magadban is itt kell elkezdened…

Ha Te is épp hasonló helyzetben vagy, vagy felkészült akarsz lenni, légy bátor és keress meg.

Kommunikáció fejlesztés – konkrét helyzetekre is.


VáLTáS Coaching. Az életedért. “További információt kérek!”

Látogasd meg és kedveld a VáLTóTÁRS facebook oldalát!

Komment

Your email address will not be published.